Udgivet i

Program for seminaret ” Hvordan kan vi drive en biodynamisk gård”

Da situationen har ændret sig med hensyn til hvor mange vi kan være, har vi valgt at tage fredag aften ud og vi kan kun være 10 om lørdagen .Dog hvis nogle gerne vil overnatte her, aftaler vi det .
Her er plads nok!

Lørdag kl. 10.00 Ankomst og præsentation af deltagere.
Vores oplæg. : Hvad kan vi tilbyde. Vores vision omkring Bakkedalens fremtid? Deltagernes vision. Drømme og Ideer fremføres ved Rundbordssamtale.
Kl. 11.30. rundtur på Bakkedalen.
Kl. 12.30 Middag
Kl. 13.30 Samtaler fortsættes om hvilke forestillinger deltagerne gør sig om det at leve et liv på landet. Familie. Børn Fritid. Finansering .Det er tanken, at disse emner danner grundlag for efterfølgende workshops.
Kl. 16.00 Afslutning.

Tilmelding: bakkedalen@bakkedalen.dk senest 10-01-2021

Hvis det viser sig at der ikke er plads pga deltager antal, vil vi hurtigst muligt oprette et nyt seminar.

Bakkedalen Tværgyden 1, 5600 Faaborg
tlf. 26189157 26189158 eller 62602001.

Udgivet i

Sellerilasagne

(Opskriften stammer fra Kirsten Skårups “Det kærlige køkken”)

  • 2 dl tørrede svampe (gerne Karl Johan)
  • 4 tørrede shiitakesvampe (vi bruger ofte bare alm. Champignon)
  • ¾ kg selleri
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g champignon

Bechamelsovs:

  • 60 g smør
  • 4 spsk. Hvedemel
  • Ca. 4 dl mælk eller soyamælk
  • Dijonsennep
  • 20-30 salvieblade
  • 75 g valnødder eller hasselnødder
  • Lasagneplader (gerne grønne)
  • evt. ost til gratinering.

Læg svampene i blød i rigeligt vand i nogle timer. Skær sellerien i tynde skiver og skræl dem. Læg dem på bagepapir og grill dem i ovnen til de er let gyldne. Hak løg og hvidløg. Skær champignonerne i skiver, hak de tør-rede svampe. (gem udblødningsvandet). Svits løg og svampe i en spsk. smør. Lav en bechamelsovs: smelt resten af smørret, drys melet på og bag op med ud-blødningsvandet fra svampene og mælk. Smag til med salt, peber og sennep. Snit salviebladene og hak valnødder og hasselnødder. Læg alle ingredienser lagvis i et fad, der skal være et lag sovs øverst. Drys evt. med et lag ost og sæt lasagnen i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.

Udgivet i

Grahamspandekager

  • 75 gr. grahamshvedemel
  • 75 gr. hvedemel
  • 1 æg
  • 4½ dl mælk
  • 3 spsk. olie
  • 6 tykke porrer eller 12 tynde
  • ½ portion gulerodspuré
  • 1-2 tsk. knust timian

De to slags mel piskes i mælken. Æg og olie tilsættes, og dejen hviler ca. 15 min. Der bages 12 pandekager af dejen. Porrerne koges møre og afdryppes godt. Gulerodspureen fordeles på pandekagerne. Der lægges en hel eller en halv porre på hver pandekage, og lidt timian drysses på. Pandekagerne rulles sammen om fyldet.

Pandekagerne lægges i et smurt ovnfast fad og varmes igennem i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min.

En eller to slags salat kan serveres til pandekagerne.

Udgivet i

Grønne asparges med parmesan

  • ½kg. grønne asparges    
  • Frisk revet parmesan
  • 25 g. smør
  • Basilikum frisk eller tørret
  • Salt og evt. peber

Knæk eller skær den træede ende af aspargesene og skyld dem godt. Kog aspargesene i ca. 3 minutter i letsaltet vand.

Hæld vandet fra og dup dem forsigtigt tørre. Arranger dem på et varmt serveringsfad og drys parmesan over.

Smelt smørret, krydr med lidt tørret basilikum (eller pynt med friske blade), salt og evt. peber og hæld det over aspargesene. Server straks.

Udgivet i

Rødkålssalat med frugt

Er lækker til den kraftige julemad, eller blot som dejlig salat i denne mørke tid.

Du skal du bruge:

  • ½ l fintsnittet rødkål.
  • 2-3 rødbeder (kan udelades)
  • 2 æbler, fx Cox Orange eller Pigeon.
  • 1 skalotteløg eller rødløg
  • 125 g friske dadler eller friske figner evt. halvt af hver.
  • 125 g. friske brombær (evt. frosne optøede, men kan udelades)
  • 35 g ristede afskallede hasselnøddekerner.

Dressing:

  • Frisk timian.
  • 2 spsk. Rødvinseddike
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. Honning
  • Salt og peber.
  • Sådan gør du

Snit rødkålen meget fint. Kog rødbederne, tag skallen af og skær dem i tern. Skær æblerne i tynde både og løgene i fine tern. Skær de tørrede frugter i mundrette stykker. Bland alle ingre-dienserne til salaten i en stor skål. Rør dressingen sammen, smag den godt til og vend den om-hyggeligt i salaten. Salaten bliver kun bedre, hvis den får lov til, at trække en times tid. Rist nødderne på en varm, tør pande, til de er mørke og de yderste skalddelle løsnes. Gnid dem så skallerne glider af. Bland med salaten.