Udgivet i

Sellerilasagne

(Opskriften stammer fra Kirsten Skårups “Det kærlige køkken”)

  • 2 dl tørrede svampe (gerne Karl Johan)
  • 4 tørrede shiitakesvampe (vi bruger ofte bare alm. Champignon)
  • ¾ kg selleri
  • 100 g løg
  • 4 fed hvidløg
  • 200 g champignon

Bechamelsovs:

  • 60 g smør
  • 4 spsk. Hvedemel
  • Ca. 4 dl mælk eller soyamælk
  • Dijonsennep
  • 20-30 salvieblade
  • 75 g valnødder eller hasselnødder
  • Lasagneplader (gerne grønne)
  • evt. ost til gratinering.

Læg svampene i blød i rigeligt vand i nogle timer. Skær sellerien i tynde skiver og skræl dem. Læg dem på bagepapir og grill dem i ovnen til de er let gyldne. Hak løg og hvidløg. Skær champignonerne i skiver, hak de tør-rede svampe. (gem udblødningsvandet). Svits løg og svampe i en spsk. smør. Lav en bechamelsovs: smelt resten af smørret, drys melet på og bag op med ud-blødningsvandet fra svampene og mælk. Smag til med salt, peber og sennep. Snit salviebladene og hak valnødder og hasselnødder. Læg alle ingredienser lagvis i et fad, der skal være et lag sovs øverst. Drys evt. med et lag ost og sæt lasagnen i en 200 grader varm ovn ca. 30 minutter.