Er lækker til den kraftige julemad, eller blot som dejlig salat i denne mørke tid.
Du skal du bruge:
- ½ l fintsnittet rødkål.
- 2-3 rødbeder (kan udelades)
- 2 æbler, fx Cox Orange eller Pigeon.
- 1 skalotteløg eller rødløg
- 125 g friske dadler eller friske figner evt. halvt af hver.
- 125 g. friske brombær (evt. frosne optøede, men kan udelades)
- 35 g ristede afskallede hasselnøddekerner.
Dressing:
- Frisk timian.
- 2 spsk. Rødvinseddike
- 1 spsk. Olivenolie
- 1 tsk. Honning
- Salt og peber.
- Sådan gør du
Snit rødkålen meget fint. Kog rødbederne, tag skallen af og skær dem i tern. Skær æblerne i tynde både og løgene i fine tern. Skær de tørrede frugter i mundrette stykker. Bland alle ingre-dienserne til salaten i en stor skål. Rør dressingen sammen, smag den godt til og vend den om-hyggeligt i salaten. Salaten bliver kun bedre, hvis den får lov til, at trække en times tid. Rist nødderne på en varm, tør pande, til de er mørke og de yderste skalddelle løsnes. Gnid dem så skallerne glider af. Bland med salaten.