Suppen smager rigtig lækkert med blødkogte æg.
6 personer
1 l. brændenældeblade
Vand og salt.
1 dl bouillon.
1 løg
Smør eller olie.
1 ½ l bouillon.
2 laurbærblade.
250 g små nye kartofler.
250 g små nye gulerødder
1 kvist løvstikke- kan udelades.
1 dl. Grønne ærter.
1 lille bundt grønne asparges.
Peber.
1 anelse revet muskatnød.
1 dl. Piskefløde- kan udelades.
3 store røgede æg (se nedenfor) eller alm. Blødkogte æg i halve evt. ramsløgssalt eller alm salt.
Pil brændenældebladende af stilkende og kog dem i en gryde vand tilsat salt i ca. 10 min. Til de er møre. Sigt vandet fra de kogte blade og skyl godt efter med iskoldt vand. Knug bladende fri for væde. Knug bladende fri for væde og kør dem i en blænder med 1 dl. Bouillon. Hak løget og svits det i lidt olie, til det er klart og mørt. Kom resten af bouillonen gryden sammen med laurbærblade, skrabede kartofler og gulerødder og evt. løvstikke. Kog til urterne er knapt møre, ca. 10 min. Skum suppen for evt. urenheder. Tilsæt brændenælde pureen, nybælgede ærter og asparges skåret i mindre stykker og varm suppen op til kogepunktet. Smag til med friskkværnet peber og muskatnød. Sluk for gryden. Suppen er nu klar til servering. Tilsæt evt. piskefløde og varm op til kogepunktet igen. Server i opvarmede dybe tallerkner med et halvt smilende/røget æg i midten. Drys gerne æget med ramsløgssalt eller brændenældesalt.