Udgivet i

Brændenældebrød

Et sund og saftigt brød, der er velegnet til sandwich eller som tilbehør til suppe m.v.

  • ½ l vand
  • 25 g gær
  • ½ dl. Olivenolie
  • 1 tsk rørsukker
  • 1 dl sorte oliven uden sten
  • ½ l brændenældeblade
  • 1 dl solsikkekærner
  • 150 g groft rugmel
  • Ca. 450 g hvedemel
  • 10 store skyllede brændenælde blade til pynt
  • 1 sammen pisket æg til pensling.

Smuldr gæren i vandet. Tilsæt oliven olie, sukker, hakkede oliven, dampede og hakkede brænde nældeblade og solsikkekærner. Rør rugmel i væden og derpå hvedemel lidt efter lidt. Dejen skal være ret fugtig, men ikke flydende. Sæt dejen til hævning, med klæde over, det tager et par timer.

Tænd ovnen på 200 grader. Rør i dejen, evt. med en dejskraber og fordel dejen i to runde forme. Lad dem efter hæve i 30 min. Pensel brødene med æg og læg brændenældeblade på. Pensel igen og bag dem midt i ovnen i ca 40 min. Til de er gennembagte og gyldne.